Boligmarkedet blomstrede igennem hele sommeren

29.07.2022 |Artikel af Tom Madsen, Ejendomsmægler & Valuar, Partner

Mange af os har efterhånden en godt brugt sommerferie billigt til salg… Det har på mange måder været en “normal” sommer ovenpå nogle mere kaotiske somre. Mange har dog været ramt af flykaos rundt i Europa, men alle er vist kommet godt hjem. Igen i år blev min egen sommerferie afholdt i dejlige Danmark. Fred, ro, grill på terrassen – og heldigvis lidt aktivitet på telefonen og mailen også. Boligmarkedet har holdt tempo igennem sommerferieperioden, her i Ejendomsmæglerfirmaet John Frandsens markedsområde.

Boligkøberne har henover sommeren været aktive, både når vi taler helårs- og sommerhusmarkedet. Bevares, vi er ikke i de hektiske corona-år på boligmarkedet, men ligger på et højt niveau, der bedst kan sammenlignes med det gode år vi havde i 2019, inden corona satte verden på den anden ende.

Især markedet for de typiske familievillaer klarer sig rigtig godt! Jeg ringede rundt til flere afdelinger i løbet af sommerferien, og de kunne samstemmende melde om både købere og sælgere, der var klar til bolighandel. Faktisk er vi stadig i den situation, at vi har flere købere end sælgere på markedet lige nu.

Jeg har også selv læst de dystre forudsigelser for boligmarkedet. Men – lad mig igen minde om, at boligmarkedet i de største byer, som København og Århus, ikke kan sammenlignes med det mere lokale boligmarked. Og så stoler jeg også bare mere på, dels det jeg selv oplever i vores butikker, og dels min erfaring med dynamikkerne på boligmarkedet. Jeg er meget fortrøstningsfuld for et godt, sundt og balanceret lokalt boligmarked i en rum tid fremover!

Her hvor vi er på den sidste trediedel af sommeren, skal vi huske at nyde den sommer der endnu er tilbage. Sensommeren og det tidlige efterår byder ofte på nogle varme og smukke dage. Det vil jeg selv gøre mig umage med at glæde mig over.

Desuden vil jeg se frem imod et dejlig travlt efterår. Jeg er meget overbevist om, at vi fortsat kan glæde os til et sundt, stærkt og solidt boligmarkedet i resten af 2022. Hold mig bare fast på den forudsigelse!

Venlige salgshilsner

Tom Madsen
Ejendomsmægler & valuar