Få 5 grilltips

07.08.2020 | Artikel

Hvis du elsker at lave mad og at udfordrer din lyst til at lave lækker og velduftende mad over gløder og åben ild året rundt og i al slags vejr. Så er her er lige 5 gode grilltips.

1. Hurtig optænding
Som alternativ til gasgrill og kul kan du bruge de store runde kokosbriketter, som er klar til brug på et minut og som holder sig varme i 40 minutter. Så er der tid nok til at stege et par bøffer, grøntsags spyd og andet godt.

2. Ikke alt for meget rengøring
Brug ikke sæbe eller kemikalier, for så brænder kødet alt for nemt på. I stedet kan du rense den opvarmede rist med et godt langt redskab med runde stålbørster, som kan nå helt ind over grillområdet uden at du brænder fingrene. Herefter kan du gnide risten med en lille klud vædet i fx olivenolie.

3. Stik aldrig til din mad
Stegegafler prikker huller og slipper dermed for store mængder kødsaft og kraft ud! I stedet kan du bruge en palet eller en kraftig tang. Vil du være helt sikker på, at din tang kan klare jobbet, kan du teste den i butikken: Klem fat med tangen om dit håndled og pres til. Bøjer den, og kan du ikke mærke noget, bør du lade den ligge og vælge en, der er stærkere.

4. Tjek på varme og stegetider
Brug et digitalt og trådløst stegetermometer frem for et gammeldags, for så slipper du for hele tiden at åbne låget og lukke al den gode varme ud af grillen. Og når kødet så er perfekt stegt, bipper stegetermometeret.

5. Intervalstegning giver en perfekt steg
Det kan være svært at styre varmen i en grill og derfor også svært at lave en god steg. Men vælger du at intervalstege, dvs. at stegen hviler i det fri 2-3 gange under stegningen, bliver den medium stegt hele vejen igennem. Steg i 20 minutter, tag den ud, og lad den hvile i 20 minutter, steg videre i yderligere 20 minutter, lad den hvile i 20 minutter, og tjek temperaturen. Giv den evt. det sidste, og lad den så hvile, uden den er overdækket, i 20 minutter mere.

Grill uden maveforgiftning
”Brug altid to fade – ét til råt og ét til stegt, to grilltænger – én til råt og én til stegt og vask hænder, når du har rørt ved råt kød”. Sådan lyder Fødevarestyrelsens grillkampagne. Følger du rådene, har du god chance for at undgå maveforgiftning forårsaget af bakterierne campylobacter og salmonella. Ifølge Sundhedsstyrelsen får 40.000-80.000 personer hvert år sådan en infektion – særligt i grillsæsonen.

Rigtig god sensommer

 

Bestil et gratis værditjek her

Vi er helt lokale og helt tætte på vores kunder og DU er helt sikker på det bedste hos os.

Så har du boligen? har vi køberen.

Bestil et VÆRDITJEK her

Bestil gratis Værditjek her

BESTIL
VÆRDITJEK!


Går du i salgstanker eller vil du vide hvad din bolig er værd?

Bestil et gratis Værditjek af din bolig i dag.
Bestil gratis Værditjek her

Bestil et gratis VÆRDITJEK

Vi bruger cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af vores website. Læs mere om vores brug af cookies

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close