Haven i september

09.09.2020 | Artikel

Sensommeren byder stadig på mange gode stunder i haven, der er stadig lunt i vejret og haven bugner med gode sager. Efteråret og nattefrosten er lige om hjørnet, så september er måneden, hvor du kan begynde at forberede haven, køkkenhaven og drivhuset på vinteren. Vi har lavet en lille tjekliste til hvad der skal laves.

Høst
Det er nu der høstes af alle havens herligheder, noget skal nydes med det samme og andet skal gemmes. Krydderurterne står i overflod nu og kan med fordel blendes til pestoer eller tørres til senere brug. Bær og andre frugter kan syltes eller laves til lækre marmelader. Grav kartoflerne i en periode med lunt og tørt vejr, hvis du har mange, så husk at gemme dem mørkt og koldt. Et godt tip er også at så vintersalater nu, så kan du høste grønt indtil frosten for alvor sætter ind. Så også en tidlig sort spinat, som du kan høste i det tidlige forår næste år.

Beskæring af træer, hække og buske
Skal haven have en studsning? Overvej hvad der skal mere eller mindre af, det er nemlig også den perfekte tid at plante eller flytte buske og hække. Beskær hindbær og birke-, ahorn-, valnødde- og kirsebærtræer, det er nemlig sidste frist for beskæring af disse træer i september. Beskær blommetræer efter høst. Husk at beskær de hindbærskud, som har båret hindbær, af helt nede ved jorden. En god huskeregel er også fra midten af september, må du ikke længere beskære træer. Efter denne tid har træerne ikke længere overskud til at lukke sårene ordentlig inden vinteren, hvilket kan medføre skadelige svampeangreb, som kan trænge dybt ind i træet.

Gør græsplænen vinterklar
I september er jorden særlig varm og fugtig og derfor et godt tidspunkt, at så en ny græsplæne, eller reparere huller i den gamle. Fjern mos i græsplænen og så nye græsfrø. Sidst i september sættes klippehøjden på græsplænen op til ca. 3 cm, så bliver plænen “stærk” til vinteren. I oktober slås græsset normalt de sidste gange.

Plant og så nu
Du kan stadig plante blomster i dine bede og krukker, så der stadig er lidt farve og noget pænt i haven at kigge på. Husk at vande havekrukkerne, selvom det er begyndt at regne mere. Du kan også plante nye stauder, og gamle forsommerblomstrende kan plantes om, graves op og deles. En god idé er også dele dine stauder, hvis du gerne vil have flere af dem. Brug en skarp spade til at hakke dem igennem med og sørg for at vande godt til, når du planter igen. Du kan stadig nå at så frø af de planter, som først blomster året efter såning, og på den måde få dem i blomstring allerede næste år.

Husk, en flot og velplejet have giver også et godt førstehåndsindtryk af boligen, hvis den skal sælges. Når der høstes, skal der også nydes, derfor har vi lige været i gemmerne og fundet bedstemors gode gammeldaws æblekage. En klassiker, der aldrig går af mode og smager af sommer.

Gammeldaws Æblekage
Til 4 pers.:

Æblegrød:
• 300 g æbler, Skrællede og skåret i små tern
• 30 g sukker
• 1 knivspids vaniljepulver
• 1 knivspids kanel
• 1 knivspids stødt kardemomme
• 1 dl vand

Makroner:
• 10 makroner, gerne hjemmelavede

Flødeskum:
• 2 dl piskefløde

Æblegrød til æblekage: Kom æbletern, vand, krydderier og sukker i en gryde, kog op og lad det simrekoge uden låg i 30 minutter. Rør det igennem et par gange undervejs.

Lad det køle helt af.

Tip: krydderierne kan fint undlades, men giver en skøn smag til æblerne.

Makroner: Knus makronerne lidt til de er i passende stykker.

Flødeskum: Pisk fløden til luftig lækker flødeskum.

Saml den lækre gammeldags æblekage: Kom den afkølede æblegrød i en stor skål eller i portionsglas, drys et lag makroner over og top med flødeskum.

Velbekomme 🙂

 

Bestil et gratis værditjek her

Vi er helt lokale og helt tætte på vores kunder og DU er helt sikker på det bedste hos os.

Så har du boligen? har vi køberen.

Bestil et VÆRDITJEK her

Bestil en gratis salgsvurdering her

BESTIL
SALGSVURDERING!


Går du i salgstanker eller vil du vide hvad din bolig er værd?

Bestil en gratis salgsvurdering af din bolig i dag.
Bestil en gratis salgsvurdering her

Bestil et gratis VÆRDITJEK

Vi bruger cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af vores website. Læs mere om vores brug af cookies

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close