Ideer til Sankt Hans Aften

02.06.2021 | Artikel

Den 23. juni kan vi fejre Skt. Hans aften, og vi har her samlet nogle gode ideer til en hyggelig skt. hans aften hjemme i haven eller på stranden. Vi har også fundet opskriften på snobrød og hvordan du kan pifte den lidt op. Vi kommer med tips og tricks til Skt. Hans bålet, og så har vi fundet Midsommervisen, som du kan downloade og printe.

Snobrød
Ingen sankthansbål uden snobrød. Her får du basisopskriften og nogle tips til hvordan du kan pifte dem lidt op.

Ingredienser til 6 stk.:
Smør: 25 g
Mælk: ¼ liter
Gær: 25 g
Sukker: 2 tsk.
Groft salt: ¾ tsk.
Hvedemel: 400 g (150 g eller mere kan evt. byttes ud med fuldkornsmel eller lignende)

Sådan gør du:
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri.
Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 6 stykker og tril hvert stykke ca. 40 cm langt.
Bag snobrødene over bålets gløder i ca. 10 min. eller til brødene er gennembagte og gyldne.

Varianter:
For at pifte det klassiske pølsehorn er her nogle lækre forslag.

• Ala fransk hotdog – bag snobrødene med en pølse inden i. Sæt pølsen godt fast på pinden og sno dejen omkring. Når den er færdig bagt kan hullet fra pinden evt. fyldes med ketchup.

• Skinke og ost – Rul en skive skinke om hver pind og sno et stykke dej udenom. Skær osten i stave på tykkelse med pindene. Tag forsigtigt de bagte snobrød af pindene og fyld osten i hullerne.

• Chokolade – fyld hullet i snobrødet med hakket chokolade så snart det er kommet af bålet.

• Ala kanelsnegle, lav en remonce af smør, kanel, vanilje og farin. Fordel dejen til antal snobrød og rul lidt remoncen ind i hver af portionerne. Kom kun en smule på og vær opmærksom på at dryppende smør vil få flammerne frem i bålet.

Tips og tricks til det gode bål
Når du skal lave bål hjemme i haven eller på terrassen, anbefaler vi at du bruger et bålfad. Et bålfad er en nem måde at skaffe sig en bålplads på uden at skulle grave i jorden.

Hvis du skal lave et bål til blandt andet snobrød eller andet bålmad, skal du lave et glødebål. Her er bøg, eg og birk det bedste brænde at bruge. De kan godt være lidt svært at antænde, men det holder i længere tid.

Til et snobrødsbål kan du med fordel lave et såkaldt pagodebål. Her bygger du en firkant i to-tre etagers højde rundt om en lille bunke optændingsmateriale. Tænd op og byg hurtigt flere etager på – jo mere brænde desto flere gløder.

Når du er færdig, er det vigtigt at slukke bålet helt. Hvis dit bål ikke er brændt helt ud, skal du huske at slukke det, inden du forlader det. Det nemmeste er at hælde vand på bålet og røre i det med en pind, så du er sikker på, at alle gløder er slukket. Du kan også bruge jord eller sand. Hvis bålet er for varmt til at røre ved, er det for varmt til at efterlade uden opsyn.

Midsommervisen
Midsommervisen kan man ikke komme uden om på Sankthansaften. Vi har fundet den og lavet den til en printvenligversion og du kan downloade den her.

Rigtig god Sankt Hans!

Vi er helt lokale og helt tætte på vores kunder og DU er helt sikker på det bedste hos os.

Så har du boligen? har vi køberen.

Bestil en salgsvurdering her

Bestil en gratis salgsvurdering her

BESTIL
SALGSVURDERING!


Går du i salgstanker eller vil du vide hvad din bolig er værd?

Bestil en gratis salgsvurdering af din bolig i dag.
Bestil en gratis salgsvurdering her

Bestil salgsvurdering

Vi bruger cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af vores website. Læs mere om vores brug af cookies

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close